• +387 61 634594
  • info@eduit.ba
  • Braće Begić 19, 71000 Sarajevo

Predstavljanje Zajedničke jezgre za tehniku i informacione tehnologije

Konferencija Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje BiH posvećena predstavljanju dokumenta „ Zajednička jezgra nastavnih planova i programa za tehniku i informacione tehnologije definisana na ishodima učenja“ je održana  u Mostaru  17.3.2016.godine. Stručnoj javnosti  je predstavljen dokument zasnovan na ishodima učenja  koji govori o sticanju praktičnog  znanja, načinima primjene tehnike i funkcionisanja tehnologije, te planiranju i pripremi nastavnog rada, u skladu s postavljenim ishodima i pokazateljima definisanim od kraja trećeg razreda osnovne škole pa sve do kraja srednjoškolskog obrazovanja.

Polazište pri izradi Zajedničke jezgre NPP za tehniku i informacione tehnologije je Identifikacija ključnih kompetencija i životnih vještina u BiH (2011.) i rezultati analize važećih nastavnih planova i programa kako u BiH tako i u drugim zemljama.

Konferencija MostarDefinisanje Zajedničke jezgre NPP za tehniku i informacione tehnologije vodio je stručni tim dr.sc. Adisa Vučina i dr.sc. Dražena Gašpar.Učestvovali su predstavnici svih pedagoških zavoda u BiH, učitelji, nastavnici, srednjoškolski profesori, univerzitetski profesori kao i stručni savjetnici Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje.

Izvor: APOSO

ZJNPP možete pogledati OVDJE