• +387 61 634594
  • info@eduit.ba
  • Braće Begić 19, 71000 Sarajevo

Početna

DOBRO DOŠLI NA NAŠU WEB STRANICU!
Konferencija – Informacione tehnologije u obrazovanju


 

Informacione tehnologije u obrazovanju – STEM u obrazovanju

29.10.2019. godine | Hotel Hills Sarajevo

Da popunite prijavu, kliknite na link


 


Pod sloganom „Make it cLoud“, najveća poslovno-tehnološka konferencija u Bosni i Hercegovini, Microsoft NetWork 8, bit će održana od 18. do 20. aprila 2018. godine u Grand hotelu Neum, a rane prijave za učešće otvorene su do 23. februara 2018. godine.

U aprilu ove godine Microsoft NetWork 7 konferencija okupila je preko 900 učesnika iz različitih branši, među kojima su se našli stručnjaci iz svijeta biznisa i ICT-a, te predstavnici akademske zajednice i javnog sektora. Svi su imali priliku da prošire mrežu profesionalnih kontakata, kao i da saznaju na koji način tehnologija može da unaprijedi njihovo poslovanje.

Microsoft NetWork 8 konferencija, po četvrti put u Neumu, učesnicima će ponuditi predavanja iz više  tematskih cjelina, među kojima su predavanja vezana za poslovnu digitalnu transformaciju, razvoj aplikativnih rješenja, infrastrukturu i sigurnost, migraciju aplikativnih rješenja i infrastrukture u cloud, edukacijska rješenja i studije slučaja.

Predavanja će se odvijati u salama kongresnog centra Grand Hotela Neum, a zvanično otvaranje konferencije planirano je za 18. april 2018. godine.

Kotizacija za učešće na konferenciji Microsoft NetWork 8 iznosi 400 KM (+17% PDV), a svi oni koji se prijave do 23. februara 2018. godine ostvaruju popust na rane kotizacije od 100 KM te plaćaju kotizaciju u iznosu od 300 KM (+17% PDV).

Kao i prethodnih godina studentima je omogućeno da učestvuju na najvećoj IT konferenciji u Bosni i Hercegovini uz plaćanje studentske kotizacije u iznosu od 50 KM (+ 17% PDV).

Sve informacije o MSNetWork8 konferenciji pod sloganom MAKE ITcLOUD dostupne su na zvaničnoj web stranici konferencije www.msnetwork.ba putem koje se mogu izvršiti i prijave za učešće. Novosti o MS NetWork 8 možete pratiti i putem društvenih mreža: Facebook, Instagram ili Twitter Molim vas da koristite znavične hashtag-ove konferencije prilikom dijeljenja vijesti na društvenim mrežama #msnetwork8 i #makeitcloud

Izvor:  https://msnetwork.ba/news/9


Edukacija nastavnika/profesora razredne nastave

22.08. – 30.08.2016. godine


Organizacija i realizacija kantonalnog takmičenja iz informatike za učenike osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo, bio je povod današnjeg sastanka ministra za obrazovanje, nauku i mlade KS Elvira Kazazovića sa predstavnicima Aktiva i Udruženja profesora informatike KS  Edina Smajića, Vedrana Ljubovića i Sadata Kovačevića.
Prema riječima ministra Kazazovića, riječ o specifičnoj vrsti takmičenja za koje Ministarstvo, Udruženje i Aktiv nastavnika informatike moraju na vrijeme usaglasiti sve neophodne tehničke preduslove.
Informatičko takmičenje za učenike iz svih osnovnih i srednjih škola održat će se sredinom narednog polugodišta. Na inicijativu Aktiva profesora ovog predmeta, a uz saglasnost resornog ministarstva,  organizacija i realizacija takmičenja povjerena je članovima Udruženja profesora informatike KS i profesorima sa Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu.
„Oni će organizovati i pripreme učenika za takmičenje, kao i on-line takmičenja za one učenike koji se na općinskim takmičenjima nisu uspjeli plasirati direktno na kantonalno“, najavio je predsjednik Udruženja profesora informatike KS Edin Smajić.
Na sastanku je razgovarano i o modalitetima unapređenja nastavnog procesa iz ovog predmeta, kao i o vrednovanju rada profesora informatike. Predstavnici Aktiva profesora informatike su najavili da će u vezi s ovim resornom ministarstvu dostaviti konkretne prijedloge.
Ministar Kazazović je dao podršku planiranim aktivnostima, te je ovom prilikom istakao da će uskoro upriličiti prijem za učenika OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ Admira Zategu,  koji je osvojio prvo mjesto na nedavno održanom državnom takmičenju iz informatike i bronzanu medalju na balkanskoj informatičkoj olimpijadi.

Izvor: MONKS