Obavještenje za javnost o kantonalnom takmičenju

EduIT – Udruženja nastavnika i profesora informatike

Kantona Sarajevo

Braće Begić 19

Tel: +387 61 622 800

e-mail: [email protected]

Sarajevo, 13.04.2017.godine

 

Obavještenje za javnost

Kantonalno takmičenje u programiranju

 

Udruženje nastavnika i profesora informatike – eduIT, organizuje kantonalno takmičenje iz informatike za učenike osnovnih i srednjih škola.

Takmičenje iz informatike za učenike srednjih škola Kantona Sarajevo bit će održano 15.04.2017. godine s početkom od 09 sati u prostorijama Srednje elektrotehničke škole u Sarajevu, Safeta Zajke br.2, dok će takmičenje za učenike osnovnih škola biti održano 22.04 od 09 sati u istoj školi.

Učenici će se takmičiti iz oblasti programiranja i rješavat će programerske zadatke u programskim jezicima C++, Paskal, Basic. Zadaci će se bodovati putem sistema za bodovanje na osnovu testnih primjera, a rezultati će se moći pratiti online.

Posebno želimo da naglasimo da od ove godine imamo podršku IT kompanija MicrosoftBH, Authority Partners-a, Atlantbh, Udruženja „BIT Alijansa“ koje daju podršku mladim informatičarima u Kantonu Sarajevo, te Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Sponzorske kompanije obezbijedile su vrijedne nagrade za osvojena prva tri mjesta na takmičenju. Svim takmičarima bit će osiguran ručak, te uručene diplome o učešću.

Za više informacija možete se obratiti organizatoru takmičenja putem weba: www.eduit.ba ili Facebook stranice Udruženja.

Organizator